Mijo Majhen Hair

MIJO MAJHEN HAIR

BACKSTAGE / Fashion week Milano i Pariz uz Sam McKnighta

Sam McKnight je jedan od najboljih stilista kose i jedno od najuspješnijih imena u svijetu mode, frizerska ikona te moj veliki uzor.

Dobiti priliku i asistirati mu na tjednima mode u Londonu, Milanu i Parizu mi je bila iznimna čast. Trebalo je nekoliko sezona čekanja i strpljenja da se desi jedna revija i dobijem priliku asistirati u njegovom timu.
Prvu reviju sam imao ogromnu tremu te bio jako preplašen, ipak ću upoznati i učiti od svog uzora. Znao sam da moram dati sve od sebe jer imam samo jednom tako veliku priliku da budem dio tako genijalnog tima.

Sam je bio divan, opušten i ugodan te sam mnogo naučio od njega što me dalje inspiriralo da budem što bolji i u svom radu. Njegov tim je bio genijalan te su me brzo prihvatili i super smo surađivali i postali prijatelji što je jako bitno na takvim velikim revijama sve prođe ugodno i efikasno. Sa radom na modelima počinjemo uvijek 5 sati prije revije što je dovoljno jer nas bude 30 frizera asistenata. Timski rad je jako bitan kao i brzina i preciznost izrade s obzirom na to da je na reviji uvijek do 80 modela. Sam uvijek osmisli koncept frizure te nakon demo izvedbe mi radimo modele te uglavnom sve frizure moraju izgledati isto što je veliki izazov i zahtjeva koncentraciju i fokus. Sve frizure smo radili proizvodima iz linije Hair by Sam McKNIGHT koje je nedavno izbacio i proizvodi su divni.

Sam godinama potpisuje frizure za sve Chanel revije te sam imao čast raditi toj prekrasnoj reviji za sezonu jesen/zima 2020. u Parizu. Ove sezone asistirao sam s njegovim timom na revijama poput Balmain, MaxMara, Fendi i Richard Quinn.